Feriens første udfordring med børn vil være flyveturen. Alle forældre frygter det - og forestiller sig altid det værste... Her har du et par gode råd til at gøre flyveturen til en succes.

Lad mig starte med at sige, at man faktisk oftest bliver overrasket over, at flyveturen med de små kan gå virkelig nemt. Det handler bare om at planlægge sig igennem den og være så frisk og veludhvilet, som det nu er muligt med små børn. Hvis mor og far er udhvilet, er overskuddet størrer og dermed bliver det nemmere at håndtere trætte børn.

Har du mulighed for det, så book jeres flyrejse, så den passer så godt ind i jeres normale skema, som muligt. Du kender dit barn, hvis du ved, at det hader at skulle vækkes - og det ødelægger dagen, så book om eftermiddagen. Sover dit barn derimod tungt og gerne i dine arme, så book et fly om aftenen.

Når I rejser med børn, kan det være en god ide at undgå at mellemlande, da der kan opstå stresserede situationer i den forbindelse. Kan du spare mange penge eller slet ikke undgå, at mellemlande, så sørg for at der er god tid mellem flyene. Det kan godt være svært at få de små størrelse med hurtigt, hvis de er trætte. Hvis du mellemlander, så husk at du ikke ser dine klapvogn - ikke før du lander på dit destinationssted. 

Husk at det også er dejligt at rejse med børn. De fleste steder bringer børn ganske enkelt ekstra glæde hos personalet - og i Thailand, Indien og Vietnam (og helt sikkert også andre steder) går personalet rundt og finder børnefamilier og lader dem komme først gennem paskontrollen.

Når flyet letter og lander skaber det som regel ubehag. Både for voksne og børn. Vi ved dog, hvordan vi skal håndtere det.. Det ved de små ikke. Derfor er det en god ide, at have noget med til at udligne trykket i ørene. Det kan være et bryst, en sutteflaske med vand eller mærk, tyggegummi eller boltcher. Hvis dit barn er over 6 år, kan du købe ørepropper på apoteket.

Hav altid lidt med til at få tiden til at gå hurtigere. En IPad, legetøj, farver og malebøger, puslespil. Vælg lige det, dit lille yndlings menneske elsker at bruge tid på - og tiden kommer til at flyve afsted.

Derudover er det en god ide at have et par snacks med i tasken. Kiks, frugt, en lille slikpose kan hurtigt gøre lykke, hvis tårerne presser på.