Anmeldelse af Retap - Vandflaske

Testet af: Ane Amalie Mikkelsen - 15. jul. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Retap - Vandflaske

Vi har de sidste uger testet Retap drikkeflasken, som er et bæredygtigt alternativ til de alm. plasticflasker.

Ideen bag Retap er, at man skal blive bedre til at drikke vand direkte fra hanen istedet for at transportere dyrt vand over mange kilometer. Også indholdet at skadelige stoffer i plastic er et stort problem og her ønsker Retap også at give forbrugeren et renere alternativ.

Vi havde valgt at modtage flasken i en fin lyseblå nuance, med dertilhørende "sleeve" der beskytter glasflasken under transport.
Jeg glædede mig til at få åbnet kassen, ved modtagelsen, og se vidunderet.
Dog blev jeg lidt skuffet - jeg modtog en fin flaske med lyseblåt låg, men sleeved var turkis! Det var ikke lige det bedste match. Er i tvivl, om dette var en fejl, eller om der ikke lavet matchende sleeve.
Men flasken skulle jo i brug og den første udfordring var en tur i legestue sammen med min søn på 15 mdr. og jeg.
Jeg fik fyldt flasken op med køligt vand og tog afsted med den i tasken.

Da vi kom frem i legestuen skulle flasken på bordet, men der var vådt i tasken! Åh nej! Sådan en flaske skal bare helst være tæt. Jeg er ikke typen, der får lagt drikkeflasken i en plasticpose hver gang vi skal afsted (og det ødelægger vel også lidt ideen om bæredygtighed og minimal brug af plastic).
Jeg var i tvivl, om det våde område i tasken var pga. utæthed eller kondens fra den kolde flaske, men det var da rigtig ærgeligt ligemeget hvordan vandet havnede dér.
Efterfølgende fik sleeved et grimt skjold pga. vandet der var løbet ud - her havde jeg nok foretrukket et sleeve der kunne holde fugten lidt væk fra overfladen.

Da vi fik flasken på bordet og vi havde fået hængt lidt småting fra tasken til tørre, fik vi mulighed for at prøve hvordan flasken var at drikke at og hvordan den generelt var i brug.
Jeg har ingen problemer med at drikke at flasken, dog er det lidt svært at tage låget af uden at spilde, hvis flasken er meget fuld. Derimod har min søn ret svært ved den store åbning i flasken. De små får hurtigt for store slurke med sådan et stort hul og da man som oftest deler sin flaske med sit barn, er dette en ret vigtig faktor.

Dog er jeg ellers super glad for konceptet og det faktum at flasken er i glas og derfor ikke indeholder en masse kemiske stoffer der kan skade familiens helbred.
Glasset, flasken er lavet i, skulle også være ekstra holdbar og let - dette har vi dog ikke testet. Den er ikke røget på gulvet en eneste gang. Det kunne den ellers sagtens have været, da sleeved er meget ujævnt i bunden og gør, at den står rigtig ustabilt! Det er ærgeligt når det ret faktisk ikke er en flaske der kan tåle at vælte for meget.
En god løsning kunne være en fast bund i skridsikkert materiale.

Vi har også været lidt ærgeligt over at sleeved ikke har termo-egenskaber. Ofte har andre glasdrikkeflasker termo-sleeve i evt. neopren eller lign. og det manglede vi altså! Vores vand blev hurtig lunken og det er jo altså lækkert med koldt vand på turen ud i det blå.

Alt i alt vil jeg nu sige, at det er en flot flaske! Men jeg ville nok have valgt en flaske i en stor størrelse og uden sleeve til bare at have stående hjemme i køleskabet. Jeg er ikke tilfreds med at den ikke holder helt tæt og ikke står stabilt når man er på farten.
Men som smuk vandkaraffel på bordet, der sender gode signaler om bæredygtighed og nænsomhed overfor planetens ressourcer, er den helt i top!

 

Anes samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Ane Amalie Mikkelsen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Retap - Vandflaske:
Vi har desværre ikke registreret nogen salgsteder af dette produkt endnu.