Anmeldelse af Milk & Co Baby - Shampoozle + Conditioner samt Fairy Detangler

Testet af: Nanna Damgaard - 31. maj 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Milk & Co Baby - Shampoozle + Conditioner samt Fairy Detangler

Vores smukke, lille datter er så heldig at være beriget med de fineste krøllede lokker – Krøller som tenderer til små proptrækkere og som stritter ud til alle sider. Det ser virkelig så sødt og frækt ud – dvs. især når hun lige har været i bad! Men når hun har haft hue på eller sovet, så er de fine sigøjner-krøller ofte og helt pludseligt forvandlet til en ordentlig omgang filt – eller bare en kombination mellem en fuglerede, krøller - og på meget magisk vis helt glat hår. En kombination som er ret svær (first world problems) at håndtere om morgenen, når man har travlt (og det har vi!). Det bliver meget værre, når jeg reder det – og krøllerne gør, at det ikke bare lige er til at holde tilbage med spænder eller elastikker. Desværre - for Sophia vil faktisk meget gerne have spænder i, ligesom de andre, små fine piger i dagplejen – hendes spænder bliver bare tit væk inde under krøllerne. Min eneste løsning - so far - har været bare at acceptere det – eller komme lidt vand i håret for at rede og forme krøllerne. Sidstnævnte, hvilket barnet ikke er helt tilfreds med, da vand i øjnene er uundgåeligt. Indtil videre, forstår hun sjovt nok ikke det der med at ”lide for skønheden!” ;-)

Nå men med udgangspunkt i førnævnte udfordringer – og da jeg som hovedregel kun bruger naturlige -helst helt sterile produkter til Sophia herhjemme (hun døjer med børneeksem), så blev jeg med det samme interesseret i Milk & Co’s produkter til baby. Især Fairy Detangler, som Babyview så fluks fik sørget for, at jeg kunne få lov at teste. Faktisk har vi testet både Shampoozle + Conditioner og Fairy Detangler.
Sophia blev med det samme umådelig stolt over at få sine HELT EGNE hårprodukter – altså hun har altid haft sit eget babyshampoo og en masse Aderma creme til sin eksem, men det der med, at der nu var noget der kunne sprayes i håret, var bare lige lidt ekstra cool. Hun elsker også Muh-køer, så emballagen faldt straks i hendes smag.

Vi startede med at teste shampoo’en – samme aften som vi modtog det. Og det dufter altså virkelig godt af jordbær! Shampooen indeholder desuden lavendel, som eftersigende skulle have en helende effekt på huden, og derfor kan behandle eksem, skæl, arp og rifter. Lavendel virker generelt beroligende og er derfor perfekt inden sengetid. Vi har ingen problemer med putning herhjemme – så her har vi desværre ikke oplevet nogen fordel (Man skal dog aldrig kimse af lidt ekstra putningshjælp ;-)). Men med Sophias børneeksem (og også tidligere historie med arp), så vil jeg starte med at meddele, at jeg heldigvis ikke har oplevet nogen negativ effekt (hvilket jeg altid er bange for). Jeg har dog heller ikke set nogen former for heling.
Ift. tidligere anvendte naturlige baby-shampoo’er – ofte fra Føtex (og lignende), kan jeg sagtens mærke forskel efter anvendelse af Milk & Co’s produkt. Der skal dog også være forskel med tanke på prisen! Hendes hår er langt blødere og nemmere at rede ud – og jeg synes faktisk også, at det skinner mere. Vi har endda fået flere kommentarer fra folk, om at hendes hår er blevet endnu flottere på det sidste (Krøllerne er mere formede og ”shiner” lidt - Der er lidt guldlok effekt over det)! En ekstra feature er, at det skummer ekstra meget, hvilket S synes er sjovt. Det sviger desuden ikke i øjnene (tror jeg da ikke) – En ting, jeg tager for givet ved baby-shampoo!

Jeg vil være ærlig at indrømme, at den gode duft, med det samme gjorde mig nervøs. Parfume er jo parfume – om det er dannet af naturlige stoffer eller ej! Ifølge videncenter for allergi, er naturlige parfumer mindst ligeså allergifremkaldende som kunstige. Og med et barn med børneeksem, så er man altså lidt på vagt her. Normalvis går jeg altid efter produkter uden parfume – og jeg havde aldrig tænkt, at der ville være så meget parfume i produkter henvendt mod baby. Sophia er nu 2 år, og hendes hud er tyk og ved at være vænnet til diverse kemikalier i omgivelserne. Jeg ville ærligt talt ikke bruge produkterne på et spædbarn/baby – og jeg vil heller ikke overforbruge dem på Sophia. Shampoo’en bliver jo skyllet af huden, men spray’en bliver siddende i håret og på huden. Faktisk dufter begge produkter i håret flere dage efter anvendelse!
Jeg synes egentligt, at det er lidt sært, det der med at noget skulle kunne være helende og allergifremkaldende på en og samme tid. Derfor tog jeg produkterne med ned på vores lokale apotek for at spørge til deres mening. Apoteker-damen svarede, at det var svært for hende 100% at forstå, hvad der var i produktet (der var ingen varedeklaration på spray’en, så den kan hun ikke udtale sig om) – men at hun i hvert fald ikke ville bruge det på en baby. Ældre børn og voksne kan sagtens bruge det. Jeg fik det altså noget skidt bagefter! – Apotekere vil selvfølgelig også gerne sælge deres egne produkter, men jeg vælger at stole på deres faglighed. Der er ikke parabener i Milk & Co’s produkter – men nu er det jo heller ikke i alle tilfælde parabener, der er de værste allergi/hormonforstyrrende-djævle ☺
Med fare for at lyde for hys – for det er jeg bestemt ikke, så må vi hellere vende tilbage til funktionaliteten af Fairy Detangler ☺ For den virker altså efter hensigten! – Krøllerne bliver lige til at redde ud – våde som tørre – og jeg synes også, at den, ligesom vand, kan bruges til lige at poppe og forme små fine baby-krøller. Der kommer ikke så meget ud af flasken ved hvert spray. Hvilket jo selvfølgelig er fint, da det så ikke kommer i de små nynner, men man skal spraye mange gange for at få styr på krøllerne. Efterfølgende vil jeg så også sige, at krøllerne virkelig skinner fint. Og så bare lige for at vende tilbage til det ;-) Den stærke duft af Rose Geranium i produktet skulle eftersigende modvirke lus (Måske de også synes, at det dufter lidt for stærkt! ;-) – Nå men det er da en bonus!) – Da vi HELDIGVIS ikke har haft lus, kan jeg dog ikke bekræfte! Men læs lige denne artikel om Rose Geranium.

Min korte anbefaling må være: Sjove, lækre produkter – som virker godt – og virkelig dufter rigtig godt! Dog desværre en smule for godt! Jeg vil bruge dem engang imellem til Sophia – og når spray’en er tom, så bliver den fyldt op med vand, som kan sprayes i håret om morgenen til at forme krøllerne - uden for meget vand i øjnene.

Nannas samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Nanna Damgaard
Udtalelse fra producent/distributør

”Vi, som Distributører af Milk & Co. i Skandinavien vil gerne pointere at Shampoozle&Conditioner IKKE indeholder et eneste af de 26 allergifremkaldende parfumestoffer på EU´s liste (naturlige som syntetiske) og de ingredienser der er tilsat er nøje udvalgte med henblik på sundhed, pleje, nænsomhed og sjov – og derfor er der tilsat naturlig parfume i form af jordbær aroma. Fairy Detangler er et produkt vi er meget stolte af. Her er virkestoffet der gør håret nemt at rede ud og tilfører glans, en naturlig silikone udvundet fra silica planten. Blot et par spray skal der til. Den fulde varedeklaration står tydeligt på emballagen, som åbenbart ikke har været med på apoteket. Den æteriske olie Geranium rose er tilført denne balsam spray som naturligt forebyggende middel mod lus, ligesom flere lignende produkter på det danske marked”. Vi er glade for at høre at produkterne havde god effekt på de lækre krøller og at badet var sjovt. Tak for anmeldelsen”.

Little GrEenbean ApS,
Louise Fedders Seeberg

Se her hvor du kan købe eller læse mere om Milk & Co Baby - Shampoozle + Conditioner samt Fairy Detangler:
Vi har desværre ikke registreret nogen salgsteder af dette produkt endnu.