Anmeldelse af Twist & Shake - sutteflasker

Testet af: Sanne Agersnap - 16. sep. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Twist & Shake - sutteflasker

Vi har i de sidste par uger testet sutteflasker for Twist & Shake. Vi har haft 2 størrelse at teste, hvor både størrelsen på flasken (260 ml og 330 ml) og hullet i tutten har været forskellige. Den ene var 2+ måneder, og den anden var 4+ måneder (str. M og str. L).

Første indtryk var, at de er meget farverige og anderledes end andre sutteflasker. Formen er også mere høj og slank end lille og bred som andre sutteflasker ofte er.

Tutterne er bløde, og jeg kunne mærke, at jeg ikke skulle sætte fingeren så hårdt på når jeg rystede den. Det er hverken godt eller skidt egentligt, men blot en observation.

Elliot har taget godt imod flasken, og det virker ikke til, at han har været irriteret over skiftet af sutteflaske.

Med til sutteflaskerne hører en lille beholder, som kan indeholde mælkepulveret når man er på farten. På den måde kan man have lige præcis den mængde pulver med, som man skal bruge. Det synes jeg har været virkeligt rart, så jeg ikke har skullet slæbe hele posen med modermælkserstatning med. Jeg har oplevet, at tutten til 4+ har været for voldsom for Elliot, til trods for at han næsten er 6 måneder. Det løber simpelthen for hurtigt. Men den anden tut har været helt perfekt. Flaskerne er med antikolik system, og jeg har heller ikke oplevet, at Elliot har suget en masse luft med ind. Så det synes jeg har fungeret rigtig fint.

Det kan gå i opvaskeren, og er derfor nemme at rengøre. Et lille minus er, at de i bunden har en lille fordybning som gør, at der samler sig vand deri når man har vasket dem i opvaskeren. Jeg synes til gengæld det er positivt, at flaskerne går lige op og ned, og at kanterne ikke bøjer. Der er ikke nogle steder hvor der kan sidde mælkerester fast, og dermed er der heller ikke så stor en risiko for bakterieophobning fra mælken. Jeg synes farverne er fine at se på, men måske en smule for farverige til de små. Jeg synes i hvert fald, at Elliot fik lidt for meget øje på flasken fordi den både er så lang, men samtidigt også meget farverig. Flaskerne fås også i hvide, og dem ville jeg nok vælge i stedet, så længe barnet er meget interesseret i farver.

Den højeste sutteflaske kan kun lige akkurat gå i vores mikroovn, men skal stille meget præcist ind, før den kan komme derind. Jeg synes egentligt ikke vores mikroovn er mega lille, men den er i hvert fald lidt lav i forhold til den høje sutteflaske. Derudover står der, at låg og tut ikke kan tåle mikroovn, så jeg har ikke turde sætte dem ind med låget på.

Der hører en lille rist med, som man sætter øverst i flasken. Det modvirker, at pulveret klumper, hvis man har problemer med det. Jeg synes idéen er super god, men har aldrig haft problemer med klumper i mælken. Men hvis man bruger pulver som har let til klumper, ville jeg helt klart se det som en fordel, at der medfølger en rist.

Sutteflaskerne er BPA frie, og lever op til de europæiske standarder. 

Alt i alt, synes jeg at sutteflaskerne er et frisk pust i en lidt kedelig verden, og jeg har været fint tilfreds med dem. Jeg synes størrelserne på tutterne har været misvisende, så der vil jeg mene man skal være lidt varsom. Elliot gylpede meget ved brug af den store, fordi det simpelthen gik for stærkt for ham. Flaskerne koster 69 kr. for flasken på 260 ml., og 79 kr. for flasken på 330 ml. Flasken fås også i 180 ml, som koster 64 kr.

Jeg synes prisen på flaskerne er ganske fornuftigt, og jeg synes det er et kæmpe plus, at der følger en lille beholder til pulveret med. Det er altså super smart. Man kan selvfølgeligt tage en hvilken som helst beholder med, men denne passer til hullet, så man ikke spilder pulveret ud over det hele. Perfekt når man er på farten!

Sannes samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Sanne Agersnap
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Twist & Shake - sutteflasker:

www.twistshake.com