Anmeldelse af Babymoov - UV telt

Testet af: Trine Holbæk Pedersen - 5. aug. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Babymoov - UV telt

 

Nu er det jo ikke ligefrem fordi den danske sommer har budt på mange af den slags dage hvor skygge er dybt nødvendigt. Men enkelte dage har der dog været og dem har jeg grebet til at kunne teste UV-teltet fra BabyMoov. Et uv-telt/seng/aktivitetscenter for de små hvor de kan få sig en lur i skyggen, lege tittebøh, hule eller undersøge spejlet, raslelyden eller de hængende bamser som der følger med. 

Hele molevitten er i Polyester og UV beskyttende 50+ med mange små detaljer såsom aftageligt myggenet, vaskbar madras og en taske til at opbevare det hele, samt legetøjet som nævnt ovenfor. 

Når man står med det i hånden virker det som en glimrende kvalitet – der er tænkt på mange små detaljer og vejer ikke ret meget. Fandt senere ud af at det hele vejer 1,4 kg. Så det er nemt at tage med sig. 

Det er jo et pop-up telt hvilket vil sige at det skal slås op og ned hver gang du tager det med dig. Jeg valgte at kaste mig ud i at samle teltet uden manual – jeg tænkte at hvis man har brug for en manual i sådan en sammenhæng hvor det bare skal gå nemt og hurtigt, er det for kompliceret et produkt.  I hvert fald til mit temperament. Men det lykkedes også at samle det på ca. 10 minutter uden større frustrationer.
Hvis man gerne vil være på den sikre side kan man finde en video demonstration af hvordan man samler teltet på nedenstående link: 

http://www.babyengros.dk/shop/uv-pop-up-438p.html 

At slå teltet sammen tog længere tid – man skal ligesom sno hele teltet sammen til en fjerdedel af dets størrelse (måske det er nemmere at forstå hvis man ser videoen) for at det kan være i den lille taske og det var egentlig ikke så nemt. Måske når man har prøvet det nogle gange? Jeg ved bare, at hvis vi var på stranden og skulle hjemad – muligvis med en utålmodig bebs på armen, græderi, træthed og stress ville jeg ikke gide at stå og kæmpe med et pop-up telt som hver gang det ikke lykkedes at folde sammen, sprang op i hovedet på mig. 

Så for mit vedkommende er sammenfoldningen et minus – at man ikke bare kan folde det sammen med at det skal snoes sammen og at den teknik ikke er den nemmeste. (I videoen ser det selvfølgelig totalt nemt ud)

Nå men det lyder jo alt sammen meget godt, det største problem for vores vedkommende var at vores datter overhoved ikke havde nogen interesse i at sidde derinde. 

Hver gang hun kom ind i teltet kravlede hun ud igen. Vi prøvede at sætte hende derind – det gad hun ikke. Vi prøvede at lokke hende derind – det gad hun ikke. Hun fik sit yndlings legetøj med derind – det gad hun ikke. Hun kravlede ud af teltet med det samme alle gange. 

Så for os, havde teltet ingen nytteværdi overhoved. Når det så er sagt synes jeg det er værd at have med at vores datter bevæger sig meget. Hun er 9,5 måned og kravler derudaf og øver sig også nu i at gå. Det vil sige at hendes fokus, interesse og leg er utrolig præget af ønsket og fascinationen af at kunne bevæge sig. Det gælder alle henseender af dagen og afspejler derfor ikke nødvendigvis teltet men i stedet hendes personlighed og interesse. 

I forhold til teltets design er jeg lidt splittet, det er da relativt pænt, men egentlig heller ikke mere end det. Kunne godt have ønsket mig en anden farvekombination end blå og brun i hvertfald! Prisen på teltet er 699 kr. hvilket ved første øjekast var en meget høj pris – men det føles altså som et kvalitetsprodukt, det har mange små detaljer og potentielle anvendelsesmuligheder såsom at benytte den som en weekendseng. 

Der er ikke nogen tvivl om, at vi selv ikke vil benytte teltet fremadrettet, men om andre kan få glæde af det kan jeg ikke afvise. I bund og grund synes jeg, at der er blevet produceret et fint telt, som er relativ brugervenligt, relativt pænt (!), spækket med små detaljer og som føles som en god kvalitet. Men om teltet er et musthave for os med små børn betvivler jeg meget – en parasol og et tæppe vil for os være ligeså fint. 

Trines samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Trine Holbæk Pedersen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Babymoov - UV telt: