Anmeldelse af Neonate - Babyalarmer - BC5800D

Testet af: Maria Lykke Hansen - 23. okt. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Neonate - Babyalarmer - BC5800D

Anmeldelse af Neonate babyalarm – BC5800D

Vi har haft fornøjelsen af at få lov til at teste babyalarmen BC5800D fra Neonate – og det har virkelig været en fornøjelse. Særligt fordi vi – da vores ældste datter var lille – har haft stiftet bekendtskab med flere forskellige babyalarmer, hvoraf ingen rigtig har kunne opfylde vores ønsker på alle punkter. I den forbindelse skal det nævnes, at vi udelukkende anvender babyalarmerne, når vi ikke selv er i samme bygning som det sovende barn, hvorfor det for os er essentielt, at vi kan stole 100 % på alarmerne, når vi ikke selv kan se eller høre barnevognen/sengen. Tidligere var det heller ikke altid, at jeg brugte babyalarmer, når barnet sov middagssøvn lige udenfor vores dør eller puttede udenfor en cafe, hvor jeg sad lige på den anden side af vinduet, da mine egne ører egentlig altid har været gode nok i sådanne situationer. Dette har dog ændret sig efter vi har fået Neonate alarmerne, da disse udover basisfunktionerne har nogle gode tillægsfunktioner, som man tilmed kan stole på, men mere om de senere i anmeldelsen. 

Neonate har fra første færd været en fornøjelse. Det var ellers med lidt bange anelser vi pakkede den op, da vi husker, hvilken udfordring det har været at indstille tidligere alarmer korrekt. Med Neonate er man virkelig hurtig i gang – bare et par tryk og en opladning så er begge alarmer indstillet korrekt og man behøver ikke være nervøs for, at de ”hopper” ud af opsætningen. Det vil sige, er de først sat op så kan alle betjene dem, hvilket er betryggende, hvis fx mormor skal låne dem i forbindelse med pasning.

Den for os vigtigste funktion og det jeg vil kalde en basisfunktion, når man taler om babyalarmer er, at vi kan stole på den. Vi skal altså være 100 % sikker på, at den opfanger når baby er ked af det eller vågen i samme omfang som hvis vi selv have været i samme bygning som baby. Og til det er der kun at sige, at Neonate virker. Vi har testet den på lillesøster og selvfølgelig også os selv og i de situationer, hvor vi bruger den – det vil sige om dagen, når lillesøster sover middagssøvn udenfor og vi er indenfor med lukkede vinduer og om aftenen/natten, hvor pigerne ligger i deres seng og vi sidder ved naboen for ja det gør man altså på private villaveje i Nordjylland ;-). Faktisk kan vi på vores lille private vej have pigerne sovende hjemme og så sidde ved alle naboer (eller i hvert fald de vi ses med) uden at signalet forringes – vi har faktisk endnu ikke haft den udsat for afstande, hvor den ikke kunne nå også selvom vi nok er nogle, som virkelige sætter den på prøve og dét siger virkelig noget om dens rækkevide, som er ikke mindre end fantastisk. I de snart 8 uger, som vi nu har testet den, har vi aldrig oplevet, at den er faldet ud, ikke har reageret eller lignende, hvilket betyder alverden for os og med det – ja så havde vi egentlig været tilfredse. 

I tillæg hertil har Neonate alarmerne dog nogle tillægsfunktioner, som for os ikke er et krav, men som alligevel er skønne at have, når de fungerer dvs. er til at stole på. En af disse er, at der er temperatur i alarmen, selvom jeg nu tænker, at der er det i de fleste alarmer i hvert fald har der også været det i de, som vi tidligere har ejet, men hvad vigtigt er her, at vi føler, at vi kan stole på Neonate’s temperaturvisning, hvilket bestemt ikke har været tilfældet tidligere, hvor vi har oplevet meget afvigende temperaturer under en og samme lur. At temperaturen er til at stole på betyder således, at vi nu i højere grad end tidligere sætter babyalarmerne på i sovesituationer, hvor vi ellers ville have undværet dem. Dog slipper man jo aldrig for lige at skulle ud og stikke fingeren i nakken for at måle temperaturen på selve baby i forhold til vejr og tøj, men det giver en god indikation på, hvorledes sovemiljøjet er og deraf også babys temperatur qua den valgte påklædning. 

En anden ekstra funktion er, at den lyser og viser en baby, der græder, hvis der rumsteres i vognen/sengen. Dette fordrer jo dog, at man har alarmerne liggende et sted, hvor man kan se dem. Ikke noget vi normalt har, men vi har dog været glade for funktionen, når vi har siddet på en fyldt restaurant eller i et larmende festlokale. 

En anden virkelig smart funktion er, at forældre-enheden bipper, hvis man har tændt den, men glemt at tænde baby-enheden. Måske denne funktion egentlig er tiltænkt omvendte situation dvs., at baby er vågnet, og man har slukket baby-enheden, men glemt at slukke den til en selv. Men når man som os faktisk godt kan glemme at få tændt begge enheder, når baby er puttet ud, så er det altså en sindssyg smart funktion.

Derudover har alarmerne walkie-talkie funktion, hvilket vi sagtens kunne have været foruden, men som måske er smart, hvis man bor i lejlighed og har baby sovende nede i en gård, da det giver mulighed for at kunne berolige lidt på vejen hen til barnet. Remmen - som kan sættes på alarmerne, således at de kan bæres rundt om halsen er heller ikke en funktion, som vi har behov for det, da vi ikke går rundt med dem, men gør man det, så er det helt sikkert smart. Ligeledes kan der kobles flere enheder på forældreenheden, hvilket er en fordel for de, som har mere end et mindre barn. Alt i alt har alarmerne mange fine tillægsfunktioner, som selvfølgelig er med til at løfte ens oplevelse af produktet, men det vigtigste er stadig, at de 100 % er til at stole på som det, der nu er deres primærfunktion, nemlig at give lyd, når baby er gør det – og dette løfter de til fulde. Skulle vi ønske os noget, så skulle det være sådan en ”find Iphone funktion” for vi glemmer altid, hvor vi har lagt dem eller kan kun finde den ene enhed. 

Konklusionen af vores test af Neonate-babyalarmen er således, at den til fulde opfylder vores krav til en babyalarm og vi kan derfor kun give alarmen vores bedste anbefalinger. Vi er sikre på at den med dens sublime basisfunktion og mange gode tillægsfunktioner vil kunne opfylde kravene hos næsten alle småbørnsforældre. I tillæg skal også nævnes, at begge enheder holder batteri i lang tid, hvilket er en fordel, således at der ikke skal oplades mellem hver lur og man trygt kan tage i byen uden opladersættet. 

OBS på billederne ses det, at vi bruger et etui til vores babyenhed. Dette er fra Radiocover og beskytter mod mobilstråling. 

Marias samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Maria Lykke Hansen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Neonate - Babyalarmer - BC5800D:
Vi har desværre ikke registreret nogen salgsteder af dette produkt endnu.