Anmeldelse af Baby Björn - Babysittar Balance Soft

Testet af: Maiken Køppen - 15. sep. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Baby Björn - Babysittar Balance Soft

Vi fik fornøjelsen af, at Nola på 3 ½ måned skulle teste en skråstol fra Babybjörn. Da vi modtog pakken, fik vi den hurtig pakket ud, og fundet manualen frem. Jeg er sådan en person, som hader at læse manualer, og får ofte min kæreste til det. Men her var manualen meget overskuelig og med billede illustration, og på få minutter var jeg helt klar over hvordan stolen fungerede, hvilket virkelig er et plus, hvis man som mig er den utålmodige type, som bare gerne vil afprøve sit nye produkt.

 

Vi fik straks placeret Nola i stolen, og gav hende et lille vip. Det krævede ikke det store, at få stolen i bevægelse og på sigt vil Nola selv kunne få den til at bevæge sig. Vi fik afprøvet de tre positioner, som var til leg, hvile og en laveste position, som bruges til at sove. Jep, det smarte ved denne stol, er at man faktisk gerne må lade baby være, hvis leg pludselig udvikler sig til søvn. Det oplevede vi desværre ikke her, men er overbevist om, at hvis Nola havde været yngre, var denne position helt klart blevet anvendt. Man kan skifte til de forskellige positioner, mens baby er i stolen. Stolen kan bruges fra 3,5 kg og kan også laves om til en almindelig stol, når barnet selv kan sidde. Til sidst er det en position til transport, man kan klappe stolen helt sammen, så den er nem at tage med.

Til stolen kan der også tilkøbes legetøj, super smagfuldt og Nola synes også, at det var pragtfuldt, og fangede hurtigt fidusen. Nola er meget vågen i løbet af dagen, så her var stolen god til at bruge som et afbræk fra min arm eller tæppet på gulvet. I perioder har Nola bestemt ikke lyst til at ligge selv på gulvet, og her var stolen et hit, da hun sad op (som virkelig er det nye, i hendes babyverden), kunne følge med i hvad der skete, og ikke mindst kunne se mig, og jeg kunne have mine arme fri for en kort stund. Vi kunne tage den med ud i køkkenet, når der skulle laves mad eller med ind på storesøsters Viggas værelse, når der skulle læses godnathistorier. Så kunne den anden part få ryddet op eller smurt madpakker, så der i sidste ende var lidt mere ’mor og far tid’ sidst på aften.

Men det jeg faktisk var mest begejstret for, var den kontakt man kunne have med Nola, når hun sad i stolen, det gav altså bare noget, når hun sad mere op og jeg ikke skulle kigge ned på hende eller løfte hende op i hovedhøjde. Vigga havde også nemt ved at snakke med hende, når hun sad i stolen. Når Nola lå på gulvet eller sad ved os, havde Vigga en tendens til at stikke sit hoved helt op i Nolas, når hun snakkede til hende, men i stolen var det som de havde en bedre kontakt. Vigga kunne sidde på gulvet og i samme øjenhøjde som Nola, der havde de virkelig nogle fantastiske søskendeøjeblikke.

En skråstol er ikke uundværlig, når man har en baby, men den er en god hjælp i dagligdagen, især hvis man er alene og har nogen praktiske gøremål, netop fordi baby kan sidde op, som de synes er fantastisk, de føler de stadig er med og de kan se hvad mor eller far laver. Herhjemme var den klart en hjælp og vi fik altid en masse dejlige Nola-smil, så snart hun blev sat i den, så vi er fan :-)

Maikens samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Maiken Køppen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Baby Björn - Babysittar Balance Soft: