Anmeldelse af Flarwo - haren "Alfred"

Testet af: Kristina Boesen - 28. sep. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Flarwo - haren "Alfred"

Mads har fået æren af at undersøge og lege med Alfred – en fin lille hare i træ fra Flarwo, der kan skilles ad i tre dele.

Mads kunne med det samme se, at det var en kanin (jaja...altså en hare ;-) ).

Han fik den hurtigt skilt ad, selvom det ikke gik lige så hurtigt, som han ønskede. Hvis man kommer til at vride lidt i brikkerne i adskillelsen, så gør den en smule modstand.

Mads skulle også ligne regne ud, hvordan den skulle samles igen, for at sætte to brikker mod hinanden, får den ikke samlet. De skal ligesom "glide" ind på plads.

Mads er sprængfyldt med temperament, så dette blev lidt af en temperamentsprøve.

Han lærte det dog meget hurtigt efter en enkelt demonstration, men … hvordan skal brikkerne nu vende??

Mads blev sur og kylede den hen af gulvet i sin frustration (!!!)

- og så gad han ikke lege mere med haren, den dag 

Dagen efter gjorde Mads et nyt forsøg, og da brikken ikke vendte rigtigt de første par gange, spurgte jeg, om han ønskede min hjælp. ”Nej, mor. Mads selv samle den”, blev der sagt – og det gjorde han så i sit tredje forsøg uden hjælp. Stolt, det var han.

Fakta om Flarwo og Alfred: 

Alfred måler ca. 10x7,5x2,5 cm.

Det er dansk design og et produkt i retro stil. 

Flarwo sammenligner sig med bl.a. Kaj Bojensens abe mm. - Det er firmaets vision at lave et eksklusivt og æstetisk produkt til barnlige sjæle.

Legetøjet er produceret i Kina, hvor firmaet har sikret sig ordentlige arbejdsforhold.

Logoet findes diskret på dyret.

Træsorten er bøg og er FSC-certificeret træ (bæredygtigt skovbrug).

Alle trædyrene gennemgår en laboratorietest, hvor træ, maling, holdbarhed og udskæring testes og godkendes.

Flarwo selv anbefaler, at børn under 1 år kun bør lege med deres produkter under opsyn. 

Flarwo findes i øjeblikket i otte forskellige dyr, der koster 299kr. stk.

Mads har kylet Alfred hen ad gulvet i frustration over ikke at kunne samle den, men der var ikke noget at se. Anden gang, Alfred fik en tur, tabte Mads den, og der røg en lille malingskal af ved halen. Flarwo skriver selv på deres hjemmeside, at figuren ikke tåler alt for mange slag.

Mads har været kørt lidt træt i sine (mange) puslespil, så Alfred fik sat gang i interessen igen. Alle puslespillene opbevarer Mads i en bedroller under sin seng, men Alfred har to funktioner. Ud over, at man kan lege med ham, så er han også en fin pyntegenstand.

Flarwo familien består af nogle søde designs, og er et flot håndværk, og da Mads har lidt a la ”skovtema” på sit værelse, så pynter Alfred så fint på hylden.

Udviklings- og læringsmæssigt, så træner barnet sin logiske tænkning samt sin finmotorik. Når to brikker er samlet, skal man fastholde dem, mens tredje og sidste brik sættes på. Ellers glider de fra hinanden igen, og man kan begynde forfra. 

Puslespil i alle former styrker evnen til at være opmærksom, fordybe sig samt skelne mellem detaljer og former. 

Flarwo dyrene giver en god anledning til en snak om det pågældende dyr og dets adfærd.

Vi så faktisk en hare på en gåtur, få dage efter, at Alfred var flyttet ind. Så fik vi lige sammenlignet den levende hare med Alfred, og Mads lærte bl.a., at går man for tæt på, så løber de væk.

Vi tror godt, at Mads vil anbefale Flarwo som legetøj, selvom det ikke pt. er blandt Mads’ ynglings ting. Vi som forældre anbefaler dem også som en fin udsmykning. Vi har valgt at give gode karakterer. Det, der trækker ned, er at vi oplever lidt, at man skal vælge, om det skal være legetøj, pyntegenstand (og en form for investering) eller selvfølgelig et stykke legetøj, der med stor sandsynlighed vil få slidmærker, men stadig med sin patina, kan fungere som en fin pyntegenstand. Vi tror, at Mads havde fundet Alfred meget mere spændende i en tidligere alder – dengang interessen for puslespil var størst.

Kristinas samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Kristina Boesen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Flarwo - haren "Alfred":