Anmeldelse af Fætter BR - Arbejdsbænk

Testet af: Kristina Boesen - 19. jul. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Fætter BR - Arbejdsbænk

Det var med hænderne i vejret, at jeg skulle præsentere Fætter BR’s Arbejdsbænk i træ for Mads, da han elsker at lege med værktøj.
Farmand er en rigtig handyman, og Mads er altid ivrig for at hjælpe til – særligt med at hamre.
Mads’ øjne lyste op, og ud af munden røg der et ”wauw”. – Straks, som forventet, blev hammeren hevet op, og der blev banket løs.Legetøjet består af:
Arbejdsbænk
Hammer
Skruetrækker
Fastnøgle
2 søm
2x2 skruer
4 møtrikker
2 arbejdselementer

På bænken er der forskellig størrelse huller samt, hvad der skal forestille et skruestik.
Bænken har et håndtag, der gør den let at transportere og under bænken, er der mulighed for opbevaring af de små løsdele, der ikke er i brug.

Arbejdsbænken er fra 3+, men selvom Mads kun er knap 2 ½ år, så er det denne type legetøj, der hitter. Jeg vil, uden selvfølgelig at stilles til ansvar for min udtalelse, mene, at delene ikke er små nok til at kunne sluges. Vi tør godt lade Mads lege med den uden konstant opsyn.

Der er god læring i arbejdsbænken. Mads kan blive inspireret og udfordret gennem leg samtidig med, at han styrker sin finmotorik, når der skrues, hamres, spændes, løsnes og drejes.
Legetøjet er også en god anledning til at snakke om farver, former, størrelser samt tælle. Dermed understøtter arbejdsbænken barnets nærmeste udviklingszone til gavn og glæde gennem længere tid.
Som nævnt, er hammeren det største hit – det er den Mads uden tvivl ved, hvordan skal bruges (og så er det jo bare sjovt, når man kan larme – og det kan den). Det med at skrue ting sammen og af, særligt med værktøjet, har han svært ved. Han har dog fået ret godt styr på det ved håndkraft, gennem fælles leg (særligt med far). Skruestikken er lidt ”farlig”. Den har Mads helt droppet at lege med, efter et par rap over fingrene. – Skruestikket er en klods på eleastik, der klapper lidt hårdt tilbage, når den slippes.
Men igen, kan arbejdsbænken dermed undersøges og opdages på ny med alderen.

Mads har udvist stor interesse for sit nye legetøj. Der har kun været nogle få dage, hvor den ikke har været i brug. Den har også været med en tur udenfor, hvilket slet ikke kan ses. Han viser den stolt frem til andre og nynner en lille melodi, imens han leger. Der skal nok blive en kommende handyman ud af ham.
Her hjemme er vi stor fan af trælegetøj, og arbejdsbænken pynter fint på værelset til morens æstetiske øje.

Jeg sætter pris på, at den primært er ”træ-farvet”, da jeg synes, at legetøj har en mani med, at være et virvar af alt for mange farver, trods legetøjet er simpelt.
Arbejdsbænken er i god kvalitet, men der kommer hurtigt brugsmærker, hvilket er svært at undgå med en hammer i sortimentet.Den er ikke gennemført i 100 % træ, hvilket vi synes er lidt ærgerligt. Der er plastik på fastnøglen samt skruerne. Til gengæld er træet FSC certificeret, hvilket er et plus.
Den koster 249,95kr. og jeg synes, at man får stor og langvarig glæde for de penge.

Alt i alt er arbejdsbænken et stort hit, så herhjemme scorer den næsten topkarakterer. Kun skruestikken og lidt plastikken trækker ned. Den skal uden tvivl nok skabe leg og glæde længe endnu.

Kristinas samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Kristina Boesen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Fætter BR - Arbejdsbænk:
Vi har desværre ikke registreret nogen salgsteder af dette produkt endnu.