Anmeldelse af By Cara - Babynest

Testet af: Nanna Damgaard - 19. aug. 2016
Bedømmelse:

Anmeldelse af By Cara - Babynest

Vores lille Vincent - og os selv - var så heldige at få lov at teste en af de nye super flotte babyreder fra By Cara i lækkert, blødt og tykt oeko-tex certificeret jersey-stof - hvilket vi har været enormt glade for! Som den “sucker” for æstetisk lækre ting, som jeg er, vil jeg starte med at sige, at jeg virkelig er helt vild med designet og stilen på de nye reder. Jeg synes, at mange babyreder er lidt overgjorte - med enten lidt for mange sløjfer eller for meget print - i ofte lidt for mange farver. By Cara’s nye reder fås i nogle fine, afdæmpede og minimalistiske farver - og med det sødeste sort/hvide hjerteprint indeni. Jeg valgte den lysgrå model, som simpelthen er så nuttet og passer perfekt ind i vores hjem. Selvom det selvfølgelig ikke er look’et, som det skal komme an på - så gør det jo bestemt ikke spor ;-) En ekstra skøn detalje ved hjerteprintet er jo, at små babyer elsker grafiske, enkle, men stærke kontrastfarver - og Vincent ruller ofte lige om på siden for at ligge og stirre på, pludre til og røre ved de fine små hjerter. Så virkelig stor cadeau for det fine design. 

Da vi modtog reden (eller babykurven, som hans storesøster kalder den), var jeg ærligt talt lidt nervøs for, hvor meget vi ville få den brugt. Vincent var allerede to måneder gammel, og vi havde inden fået anskaffet os en slyngevugge (som i en sidebemærkning - også skal nævnes er FANTASTISK) samt en lang hund som danner en form for rede nede i hans gammeldags træ-vugge, som han sover i om natten. Så vi var allerede dækket ret godt ind. Men faktisk har vi brugt babyreden flere gange dagligt hver dag siden. 

Da jeg først åbnede pakken med reden, og lagde Vincent der i - panikkede jeg og skrev lynhurtigt til Mette fra Babyview: “Shit - vi kan ikke teste den - han er allerede for STOR” :-) Men jeg var vist lidt for hurtig på aftrækkeren (typisk mig), for babyreden kan jo selvfølgelig justeres i størrelsen! - Så genialt! ;-) Inde bag en lille sikkerhedslomme i fodenden, er der gemt en lille snor, som kan bruges til enten at udvide reden eller gøre den mindre til de helt små spædbørn. På den måde, kan reden altid tilpasses til babyen, så den passer perfekt og stadig afskærmer og slynger trygt og godt rundt om kroppen. 

Her er et billede af Vincent 2 mdr gammel - liiidt for lang til babyreden, som den var, da vi modtog den. Den var selvfølgelig tilpasset et spædbarn. 

Her har jeg så udvidet den til Vincents størrelse

By Cara nævner, at babyreden kan bruges i alderen 0-6 måneder, og det, tænker jeg, generelt passer meget godt. Vincent er nu lidt over 4 måneder, og han bruger den stadig, dog er det ved at være knebent, for han er en god, lang dreng på allerede 67 cm, hvilket jo normalt vil svare til en baby på godt 6 måneder. 

Hjemme hos os bliver babykurven, som nævnt, anvendt dagligt. Primært bruger vi den, som Vincents lille fort, når han vågner tidlig morgen og ikke længere gider at ligge alene i sin vugge. Så bliver reden lagt i midten af dobbeltsengen, og Vincent kan trygt og godt ligge og hygge sig og falde i søvn igen imellem sin mor og far, som godt kan blunde videre. Jeg ligger stiv som en pind, når vores børn er i sengen, men deres far sover lige lidt tungere end jeg, så derfor er det godt at vide, at han ikke sådan bare kan rulle hen og klemme Vincent. Der giver reden lige en beskyttende kant. Dog SKAL man selvfølgelig være opmærksom, når man har et spædbarn liggende i sengen. Jeg er faktisk lidt usikker på, hvad jeg nu skal gøre, når han vokser ud af sin rede, og mens han stadig er ret lille og skrøbelig :-( Før vi fik reden brugte jeg min ammepude som beskyttende kant over mod hans far, men den fyldte ret meget i sengen, og nu fylder Vincent jo ret meget i sig selv. Det er helt galt, når storesøster også join’er :-)

Om dagen bruger vi reden i alle mulige forskellige sammenhænge. Det er Vincents lille, transportable, trygge og genkendelige base. Han har lagt i den oven på spisebordet, i sofaen, på gulvet ved køkkenbordet, på badeværelsesgulvet når jeg er i bad, og i skyggen når vi er uden for. Man skal selvfølgelig igen ALTID være opmærksom og holde øje - for babyer triller eller laver flitsbue lige pludseligt, men den giver lige den der umiddelbare beskyttende kant - og det skal siges, at Vincent som virkelig triller rigtig meget nu, endnu ikke har formået at komme over kanten. Genkendeligheden gør, at han kan finde ro og falde i søvn i den over alt. Derfor har den også fungeret som transportabel seng (og puslepude), når vi har været på tur og overnatning. Madrassen i reden er virkelig lækker, tyk og fast. 

Før vi fik babyreden, havde vi også anskaffet en skråstol, som det var meningen skulle opfylde nogle af de ovenstående behovsscenarier. Sådan en brugte jeg meget til Vincents storesøster til lige at sætte hende i, eksempelvis mens jeg var i bad. Men faktisk har vi slet ikke fået den brugt denne gang, da babyreden er meget sundere for hans ryg og motoriske udvikling - og i øvrigt lettere lige at løfte rundt. Vi har desuden lært hans storesøster, at når han ligger i kurven, så er han i helle - så den har faktisk også beskyttet ham mod hendes nogen gange lidt for ivrige hænder ;-)  I helle for storesøster :-)

Morgenhygge i mors og fars seng 

By Cara’s babyrede er super funktionel og praktisk, idet madrassen er adskilt fra selve reden/kanten. Det betyder, at lagnet kan tages af og vaskes, så hele reden ikke skal vaskes og slides på så tit. Madrassen kan også vaskes. Det er altså skønt - og mest hygiejnisk - når man, som os, har et gylpe-barn, som oven i købet også er varm og sveder en del, eller hvis eksempelvis reden skal gå i arv. Jeg ligger dog altid lige alligevel en stof-ble mellem Vincent og madrassen - bare af praktiske årsager. Det eneste udviklingspunkt, jeg kan komme i tanke om, ville være at stoffet under reden var lavet en i form for vandafvisende materiale eller var efterbehandlet, sådan at det lige kunne tørres af med en våd klud - lidt ligesom materialet på en puslepude. Da vi jo bruger reden alle mulige steder og på gulvet - og samtidig tager den med i sengen om natten, ville det være rart, at man nemt lige kunne tørre diverse snuller eller støv af. Ikke fordi, at det er noget stort problem, for jeg har nemt kunne børste den ren med hænderne, men stadigvæk tænker jeg, at det ville være rart og ville mindske behovet for vask endnu mere. Det skulle selvfølgelig laves med naturlige og åndbare materialer. 

Med farmor udenfor

Vi har været og er utrolig glade for vores By Cara babyrede - og vil kun anbefale den som en fast del af anskaffelsespakken til en nyfødt. Vi vil i hvert fald ikke have undværet vores. Da der var hedebølge tilbage i maj/juni, var reden det eneste sted, hvor Vincent kunne finde ro og sove. Han lå i den inde i skyggen midt på vores sofa med åbne vinduer omkring sig, kun iført ble og med armene over hovedet (som kun spædbørn kan det) - på den måde kunne han stadig ligge svøbt og trygt, men samtidig få luft.   

5 hjerter til By Cara’s babyrede - og tusind tak for et skønt produkt :-) 

Nannas samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Nanna Damgaard
Se her hvor du kan købe eller læse mere om By Cara - Babynest: