Anmeldelse af By Cara - Babynest

Testet af: Camilla Guldbrandt - 30. aug. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af By Cara - Babynest

Da Mette fra babyview spurgte, om vi havde lyst til at teste babynesten fra By Cara, takkede vi straks ja. En babynest var nemlig en af de ting, jeg havde haft kig på mange gange, inden jeg fødte vores datter Ebba. Men som førstegangs forældre er listen med nødvendige ting, man skal ud og investerer i lang, og babynesten kom på listen, med de ting, som jeg mente var mere rare end nødvendige at have. Jeg er efterfølgende blevet klogere, og vil vove, at påstå, at vi i vores lille familie faktisk ikke har kunne undvære en babynest.

Jeg er en af de mødre der overbevist om, at helt små babyer er mest trygge, det første stykke tid, når de er tæt på mor og far - og her er babynesten genial. Ebba har nemlig, her det første stykke tid, sovet i vores seng i sin babynest lige mellem mor og far, og her har hun ligget trygt og godt i sin lille rede, uden vi har skulle bekymre os om, at hun ville trille ud af sengen, eller at vi ville komme til at trille ind i hende, når vi har sovet. Ebba har altså ligget i sikkerhed i babynesten og alligevel har hun været så tæt på os, at hun har kunne mærke vores bevægelser, og har kunne høre vores vejrtrækninger.

En væsentlig grund til at babynesten har været så god i vores situation, er at Ebba blev taget ved kejsersnit, og de første par uger har jeg været plaget af smerter, som har gjort det vanskeligt for mig at vende mig og komme ind og ud af sengen, men idet at babynesten har gjort det muligt for os at have Ebba liggende beskyttet lige ved siden af os, har det begrænset de situationer hvor jeg har skulle op, til det minimale, da jeg har kunne række armen ned til hende og give hende hendes sut, nusse hende, eller hvad hun har haft brug for, uden at det har været nødvendigt at rejse mig.

Nesten har vi også brugt, når Ebba har været vågen - her har vi fundet en plads på bordet, så har hun været lige ved siden af os, og har kunne følge med i det omfang hun har været i stand til, hvis vi har haft behov for at skulle have armene fri i et par minutter.

Ebba er efterhånden blevet næsten en måned og er begyndt at vise interesse for uroer og lignende – her har nesten igen været god, da hun har ligget i nesten, som hun efterhånden kender så godt og føler sig tryg ved, mens vi har introduceret legestativet for hende. Dette har været en stor succes - at hun har kunne ligge i sin nest og i iagttage tingene på stativet – og jeg er helt sikker på, at den vil blive brugt endnu mere i situationer som disse, i takt med at hun bliver større og begynder at vise mere interesse for stativet og andet legetøj.

Der er vidst ingen tvivl om at vores lille familie, i forhold til værdien af babynesten, har været ovenud begejstrede.
Når det kommer til kvaliteten af By Caras babynest, mener jeg heller ikke, at der er noget at komme efter. Materialerne nesten er lavet af er allergivenlige og Oeko-tex certificeret. Madrassen synes jeg også er af fin kvalitet, hvilket jeg mener er vigtigt, når ens baby kommer til at bruge så mange timer i nesten.

Efterhånden som barnet vokser, kan man udvide nesten, ved at løsne snoren der er skjult under et stykke stof for enden af nesten – hvilket både er praktisk, men også optimerer sikkerheden, da snoren ikke er let tilgængelig for barnet.

Det eneste jeg, i nogen situationer, har manglet har været håndtag – så jeg lige har kunne tage nesten over skulderen, når vi har skulle nogen steder, da den ellers har været en smule bøvlet at tage med.

Men alt i alt har vi altså været virkelig glade for nesten, og vil helt sikkert anbefale kommende forældre, at investere i en babynest, og her mener jeg at By Cara et rigtigt godt valg – netop pga. den gode kvalitet og valget af materialer.

Camillas samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Camilla Guldbrandt
Se her hvor du kan købe eller læse mere om By Cara - Babynest: