Anmeldelse af Brother Max - Badelegetøj

Testet af: Michelle Kaae Clausen - 2. aug. 2015
Bedømmelse:

Anmeldelse af Brother Max - Badelegetøj

Her hjemme er det en fest at være i bad og der bruges masser af tid på leg og sjov i badet. Men ofte bliver der leget med de samme ting, derfor var jeg spændt på at se om vi mon kunne få lidt sjov ud af at prøve noget nyt til en forandring. De sidste par uger har vi udskiftet det sædvanlige teselskab med skumkager i badet med sansestimulerende badelegetøj fra BrotherMax. Sættet består af følgende fem dele.

 

1) En rangle. Ranglen er rund med en hul, hård plastikring med små kugler i forskellige farver. Desuden har den huller så vand kan komme ind og ud i fine stråler. I midten sidder et stykke blødt stof med hul i. Det bløde stykke gør, at den er behagelig at have på armen/håndledet. 

2) En hårbørste. Børsten er af hård plastik og udsmykket med små dutter på skaftet så den er lettere at holde for de små hænder. Jeg synes dog godt, at selve dutterne til at redde håret med kunne være udført i et blødere og mere bøjeligt materiale, da de er ret hårde. Eller eventuelt en blød og en hård side, for at stimulere taktilsansen (følesansen) yderligere. Merle synes dog børsten er super og bruger den også i andre lege end i badet ☺

3) En vaskeklud. Vaskekluden er rund og midt på den sidder en stor rund knop i hård plast på begge sider. Vaskekluden var ikke et større hit hos os. Jeg kan ikke helt regne ud hvorfor knoppen sidder der. Motorisk er den for stor til at holde med én hånd for et meget lille barn ( anbefalet fra 5 mdr). Og hvis meningen er at gøre det til en leg for barnet selv at vaske sin krop mislykkes det lidt synes jeg. Den store knop gør det heller ikke rart at vaske sig på huden med kluden. Faktisk er det nærmest umuligt, da det er knoppen der ”vasker” huden. Man kan dog skrue knoppen af, og så fungerer kluden fint. Som en helt almindelig vaskeklud ;) Det virker lidt som om man virkelig gerne ville have en vaskeklud med i sættet, og derfor var nødt til at udsmykke det med et design tilsvarende de øvrige ting. Når det er sagt har Merle brugt masser af tid på at skrue knoppen af og på igen, så lidt sjov kom der alligevel ud af dele af vaskekluden ;) 

4) Et stempel. Stemplet har greb som børsten med dutter så det er let at holde ved. Øverst er en rund ring med små kugler og en svamp for enden. Som med vaskekluden, kan svampen skrues af og på så den kan rengøres efter brug. Merle viste absolut ingen interesse for denne nogen af de gange vi har brugt sættet, selv om jeg ihærdigt har prøvet at gøre det sjovt at ”stemple” rundt omkring på kroppen og i badet. Den var vist bare kedelig.

5) En si. Sien har greb som børste og stempel. Jeg synes desværre ikke vandet kommer jævnt ud, og det sidste vand i sien en må hældes ud. De vandstråler som kommer ud er væk i løbet af 2 sekunder, hvilket er lidt ærgerligt. Dog var det en af de ting Merle legede med i længst tid.

Det var stort set kun børsten og sien som Merle legede med. De andre ting var spændende i et kort øjeblik udelukkende fordi det var noget nyt tror jeg, for hun mistede hurtigt interessen for både den runde rangle, stempel og vaskeklud ( Pånær knoppen som pludselig blev et helt nyt stykke legetøj i sig selv ;) ). Dog tror jeg alle delene havde været en stor succes hvis vi havde brugt det da Merle var helt lille, da det efter min mening henvender sig til de mindste. 

Alle delene er udført i organiske, runde former, og der er tænkt på det lille barns motoriske færdigheder, samt på at udfordre sanserne ved de fleste af tingene. Badelegetøjet har en funktion der sikrer, at vandet har den korrekte temperatur ved, at de små knopper skifter farve når de kommer i varmt vand. Farveskiftet er dog så minimalt, at jeg har meget svært ved at se det selvom jeg holder øje. Der er sikkert en god forklaring på hvorfor det skal gå fra gul til orange og omvendt, men en større kontrast i farveskiftet fx fra grøn til rød ville naturligvis gøre det lettere at være opmærksom på temperaturen. Det jo en super smart funktion til de mindste ☺

Det er en klar fordel, at badelegetøjet er 100% fri for BPA, ptalater, parfume o.a. skadelige stoffer. Samt, at det er muligt at holde en god hygiejne, da de bløde dele kan tages af og vaskes. De øvrige hårde dele kan vandet løbe helt ud af, så der ikke ligger rester af gammelt vand. Jeg kan ikke sætte en finger på kvaliteten, den er i top hele vejen. 

Jeg er ikke helt oppe at ringe over dette sæt, men jeg synes det er et udemærket supplement til sjov i badet for de mindste.På pakken står der, at det anbefales fra 5 mdr. Hvis man ønsker at anskaffe sig BrotherMax badesættet vil jeg anbefale det fra de ca 5 mdr til 1,5/2 år max. 

Michelles samlede vurdering

Kvalitet
Brugervenlighed
Værdi
Denne test er udført og skrevet af Michelle Kaae Clausen
Se her hvor du kan købe eller læse mere om Brother Max - Badelegetøj: